Falsk Kebab

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En kebab som jag gör hemma på spisen.

Ingredienser

  • 4 hg lamm- eller nötfärs
  • 1 msk vetemjöl
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk mejram
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk kycklingfond
  • Salt
  • Finmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Arbeta färsen med vetemjöl, pressad vitlök, smulad mejram, lökpulver, oregano, paprika, spiskummin, basilika, kajennpeppar, kycklingfond, citronsaft, salt och peppar.
    2. Kavla ut en klick färs mellan dubbla bakplåtspapper till en lövtunna sjok. Dra av det övre papperet och vänd ner köttfärsen i het stekpanna. Efter någon sekund släpper det andra papperet så det går att dra loss. Vänd köttet och stek andra sidan. 15 sekunder per sida brukar räcka. Lägg köttet på skärbräda och skär det i ett par centimeter breda strimlor.
    3. Tillbehör som jag tycker är goda till min Kebab 3 st Tomater 1/3 dels Gurka 1 st Paprika 1 st Rödlök 1/2 st Citron 2 msk Olivolja 4-8 st Pitabröd 150 g Fetaost Sallad t ex isberg, roman, rucola efter säsong och smak Svarta oliver, granatäpple och valnötter Salt och svartpeppar efter smak Dela tomater, gurka, paprika och rödlök i mindre bitar. Blanda citronsaft, olivolja, salt och peppar till en dressing. Häll över grönsakerna och salladen. och toppa med smulad fetaost. Garnera gärna med oliver, granatäpple och valnötter.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben