Chokladmousse

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Super god..!!!!

Ingredienser

  • 200 g grädde
  • 400 g mörk choklad, göras med hälften ljus. (Barnvänligare)
  • 75 g socker
  • 90 g äggula
  • 10 g gelatin
  • 1 l grädde
  • Instruktioner

    1. Gör så här
    2. 1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa ihop ägg och socker poröst och vispa grädden lätt. 2. Hacka chokladen och smält den i grädden i en kastrull, rör tills det blir en jämn smet. 3. Krama ur vattnet ur gelatinet och smält i en kastrull på låg värme och blanda sedan ner det i chokladgrädden. Vänd sedan ner chokladblandningen i de vispade äggen. Vänd till sist ner choklad-och äggblandningen i den lättvispade grädden. 4. Fördela moussen i skålar eller fina glas och ställ in i kylskåpet i en timme före servering. Garnera med frukter eller bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Chokladmousse
    Det tar inte lång tid att göra den här chokladmoussen, men gör den...

    Desserter
    Jag tycker att desserter hör sommaren till. Eftersom chokladdesserter...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben