Apelsinparfait

Serverar: 6 portioner

En ljuvligt god parfait med frisk smak av apelsin och med en touche av likör avslutar en god middag med bravur.

Ingredienser

  • 3 dl naturell youghurt
  • 2½ dl kesella
  • 3 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 3 msk grand marinerlikör
  • 1 msk rivet apelsinskal
  • 2 äggulor
  • 3 msk rörsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Apelsin- eller mandarinklyftor
  • Instruktioner

    1. Vispa 2 dl youghurt, kesella, apelsinjuice, grand mariner och apelsinskal med en elvisp.
    2. Vispa äggulor och socker i en kastrull till en porös smet. Blanda ner 1 dl youghurt och låt sjuda tills smeten tjocknar, ca 3 minuter.
    3. Vispa ner apelsinsmeten i ägguleblandningen med elvisp och låt smeten sjuda upp. Låt svalna och ställ i kylen i 1 timma.
    4. Vispa grädden hårt. Vänd ner grädden i den kylda smeten. Frys i minst 2 timmar. Rör om i den frysta parfaiten efter 1 timma så att inte iskristaller bildas.
    5. Lägg upp parfaiten i portionsglas och garnera med apelsin- eller mandarinklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben