En ljuvligt god parfait med frisk smak av apelsin och med en touche av likör avslutar en god middag med bravur.
Ingredienser
3 dl naturell youghurt
2½ dl kesella
3 msk koncentrerad apelsinjuice
3 msk grand marinerlikör
1 msk rivet apelsinskal
2 äggulor
3 msk rörsocker
2 dl vispgrädde
Garnering
Apelsin- eller mandarinklyftor
Instruktioner
- Vispa 2 dl youghurt, kesella, apelsinjuice, grand mariner och apelsinskal med en elvisp.
- Vispa äggulor och socker i en kastrull till en porös smet. Blanda ner 1 dl youghurt och låt sjuda tills smeten tjocknar, ca 3 minuter.
- Vispa ner apelsinsmeten i ägguleblandningen med elvisp och låt smeten sjuda upp. Låt svalna och ställ i kylen i 1 timma.
- Vispa grädden hårt. Vänd ner grädden i den kylda smeten. Frys i minst 2 timmar. Rör om i den frysta parfaiten efter 1 timma så att inte iskristaller bildas.
- Lägg upp parfaiten i portionsglas och garnera med apelsin- eller mandarinklyftor.
Liknande recept
Kommentarer (0)