Apelsinparfait

Serverar: 4 portioner

Tid: 4 timmar 45 minuter

Med apelsinjuice, äggulor och vispgrädde gör du en utsökt hemlagad parfait. Den smakar nästan som glass, men ändå inte - den smakar mer ...

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor och socker till en vit och pösig smet. Blanda ned den koncentrerade apelsinjuicen i smeten. Vispa grädden till hårt skum och vänd försiktigt ned den i apelsinsmeten.
    2. Häll blandningen i en skål eller i en glassmaskin och frys den ca 4 timmar. Låt parfaiten stå framme 30 minuter före serveringen. Om du doppar botten på skålen i varmt vatten släpper parfaiten lättare.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben