Apelsinparfait

Serverar: 6 portioner

Med smak av apelsin, grädde, mandel och choklad är denna apelsinparfait en oslagbar dessert.

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 5 dl vispgrädde
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 2 msk apelsinlikör
  • 50 g mörk blockchoklad
  • 100 g mandelbiskvier
  • Garnering
  • Citronmeliss
  • Skinnfria apelsinklyftor
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden. Blanda ner apelsinskal, apelsinlikör, hackad blockchoklad och mandelbiskvier i äggsmeten. Vänd till sist ner den hårt vispade grädden.
    2. Häll smeten i en form och ställ den i frysen i 4-5 timmar. Stälp upp parfaiten på ett serveringsfat och garnera med apelsinklyftor och citronmeliss. Doppa parfaiten hastigt i hett vatten om den är svår att få ur formen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben