Apelsinstek

Serverar: 8 portioner

Hittade det här i min kökskalender

Ingredienser

  • Ca 1½ kg benfritt nötkött, t ex fransyska
  • Kokspad
  • 1 dl outspädd apelsinsaft
  • 3 dl vatten
  • 3/4 dl äkta soja
  • 10 svartpepparkorn
  • 2 tsk timjan
  • 3 köttbuljongtärningar
  • Sås
  • 7 dl silat kokspad+ ev vatten
  • 5 msk vetemjöl
  • 1½ dl grädde
  • Instruktioner

    Koka upp allt till kokspadet i en gryta. Lägg i köttet ( det ska ligga trångt ). Sjud under lock tills köttet är mört, ca 1½ timme. ( Använder du en köttermometer ska den visa 75 grader.) Vänd köttet några gånger under tiden. Ta upp köttet. Sila spadet. Vispa ut mjölet med grädden. Rör ner i spadet. Koka upp under omröring. Koka såsen 4-5 minuter. Smaka av.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben