Apelsinstekt kycklingfilé med oliver

Serverar: 2 portioner

Tillaga gärna kycklingfiléerna i en stekpanna med släpplätt-beläggning så behövs inte mycket smör.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 apelsin
  • ½ tsk salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 2 tsk smör
  • 1 dl hönsbuljong
  • ½ dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk Maizena majsstärkelse
  • 10 gröna oliver
  • 2 dl couscous
  • Tillbehör
  • Grönsallad
  • Strimlad paprika
  • Instruktioner

    1. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften. Gnid in kycklingfiléerna med apelsinskal, salt och peppar. Stek kycklingfiléerna i smöret, ca 4 min per sida.
    2. Blanda apelsinsaften med hönsbuljong, lätt crème fraiche och socker. Häll blandningen över kycklingen och låt puttra under lock ca 5 min tills kycklingen är genomstekt. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner i såsen. Låt koka upp. Skiva oliverna och strö dem över kycklingen.
    3. Tillaga couscousen enligt anvisningarna på förpackningen.
    4. Servera kycklingen med såsen couscous och grönsallad blandad med strimlad paprika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben