Sötpotatisgryta med kokosmjölk
En underbart, god, värmande vegetarisk gryta med sötpotatis, bönor, ingefära, kokosmjölk och som toppas med apelsinstekta cashewnötter.
Ingredienser
2 vitlöksklyftor
1 sötpotatis
1 gul lök
2 msk olivolja
1 msk riven färsk ingefära
1 msk flytande honung
1 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1 grönsaksbuljongtärning
½ blomkålshuvud
½ broccolistånd
1 burk konserverade borlottibönor eller stora vita bönor, 400 g
Salt
Vitpeppar
½ kruka färsk koriander
Apelsinstekta cashewnötter
Rivet skal av 1 apelsin
½ msk rapsolja eller olivolja
200 g naturella cashewnötter
1 nypa salt
Instruktioner
- Finhacka vitlöken, skala och skär sötpotatisen och löken i mindre bitar. Hetta upp en kastrull med olja och bryn ingefära, vitlök, sötpotatis och lök i några minuter.
Ringla honungen över och tillsätt currypastan.
Rör om och häll i kokosmjölk och buljong, låt koka i 10 minuter.
- Riv skalet på apelsinen fint. Hetta upp en stekpanna med olja och stek cashewnötterna i någon minut. Strö över salt och apelsinskal.
- Skär blomkål och broccoli i buketter, tillsätt blomkålen i grytan och låt koka ytterligare 5 minuter.
Skölj bönorna ordentligt. Tillsätt sedan broccoli och bönor och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar.
- Hacka koriandern och strö över grytan strax före servering. Toppa med de apelsinstekta cashewnötterna.
Liknande recept
Kommentarer (0)