Sötpotatisgryta med kokosmjölk

Serverar: 4 portioner

En underbart, god, värmande vegetarisk gryta med sötpotatis, bönor, ingefära, kokosmjölk och som toppas med apelsinstekta cashewnötter.

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 sötpotatis
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • ½ blomkålshuvud
  • ½ broccolistånd
  • 1 burk konserverade borlottibönor eller stora vita bönor, 400 g
  • Salt
  • Vitpeppar
  • ½ kruka färsk koriander
  • Apelsinstekta cashewnötter
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • ½ msk rapsolja eller olivolja
  • 200 g naturella cashewnötter
  • 1 nypa salt
  • Instruktioner

    1. Finhacka vitlöken, skala och skär sötpotatisen och löken i mindre bitar. Hetta upp en kastrull med olja och bryn ingefära, vitlök, sötpotatis och lök i några minuter. Ringla honungen över och tillsätt currypastan. Rör om och häll i kokosmjölk och buljong, låt koka i 10 minuter.
    2. Riv skalet på apelsinen fint. Hetta upp en stekpanna med olja och stek cashewnötterna i någon minut. Strö över salt och apelsinskal.
    3. Skär blomkål och broccoli i buketter, tillsätt blomkålen i grytan och låt koka ytterligare 5 minuter. Skölj bönorna ordentligt. Tillsätt sedan broccoli och bönor och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar.
    4. Hacka koriandern och strö över grytan strax före servering. Toppa med de apelsinstekta cashewnötterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben