Apelsinyoughurtsorbet med kanderade pistagenötter

Serverar: 4 portioner

Fräsch och frisk efterrätt en varm sommardag.

Ingredienser

  • 1 ½ dl vatten
  • 2 dl socker
  • 3 dl apelsinjuice, gärna färskpressad
  • ½ dl citronsaft
  • 2 dl matlagningsyoughurt
  • 1 dl florsocker
  • 4 msk pistagenötter
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka vatten och socker till en simmig lag. Låt kallna. Blanda apelsinjuice, citronsaft, matlagningsyouhurt och sockerlag. Kör i glassmaskin eller frys blandningen ca 5 timmar. Rör några gånger under tiden så att sorbeten får jämn och smidig konsistens.
    2. Kanderade pistagenötter: Lägg pistagenötterna på en plåt. Pudra över florsocker. Sätt in i ugnen under grillelementet någon minut tills de blir kanderade. Låt svalna på oljat smörpapper.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben