Aprikos konfekt

Serverar: 15 portioner

Aprikoser, solrosfrön och två sorters choklad nästan lite " nyttigt " !

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 2 msk aprikosmarmelad
  • 1 ½ msk råsocker
  • 50 g torkade aprikoser
  • 2 msk solroskärnor
  • 25 g torkade tranbär
  • 150-200 g ljus choklad
  • Garnering
  • Torkade aprikoser
  • Instruktioner

    1. Smält den mörka blockchokladen. Rör i aprikosmarmeladen och sockret. Strimla aprikoserna. Tillsätt dem, solroskärnor och tranbär. Häll smeten i en form gjord av bakplåtspapper, ca 17 x 25 cm. Låt smeten stelna. Skär massan i rutor och lägg i frysen. Smält den ljusa chokladen och doppa chokladbitarna i.
    2. Garnering: Strimlade aprikoser, att lägga på dem

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben