Aprikos och kokosbiscotti

Serverar: 20 portioner

En lite nyttigare variant av biscotti med sötma främst från de torkade aprikoserna och den rivna kokosen.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 40 g smör/margarin
  • 8 torkade aprikoser
  • ½ dl kokosflingor
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl rågsikt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader Vispa ägg och socker Rör i det rumstempererade smöret, kokosen samt de hackade aprikoserna Blanda i en skål för sig de torra ingredienserna Häll över mjölblandningen i äggvispet och rör ihop Häll ut den kletiga blandningen på mjölat bord, tillsätt eventuellt mer mjöl Dela degen i två och rulla ut dem båda Lägg rullarna på en plåt med bakpapper Tryck ut och pensla eventuellt med ett uppvispat ägg
    2. In med längderna i ugnen ca 12 minuter. Ta ut plåten och dela längderna på snedden Sätt in plåten i avstängd ugn ytterligare 60 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben