Aprikos och morotsmarmelad

Den hemlagade marmeladen är enkel att göra och smakar underbart gott.

Ingredienser

  • 600 g morötter
  • 250 g aprikoser
  • 3 dl färskpressad apelsinsaft
  • 1 citron, pressad
  • 750 g socker, ca 9 dl
  • Instruktioner

    1. Lägg aprikoserna i blöt över natten. Skär dem i strimlor. Skala och skölj morötterna. Riv dem på den grova sidan av rivjärnet eller i matberedaren.
    2. Dela apelsinerna och citronen. Pressa ur all saft.
    3. Blanda aprikoser, morötter och socker i en kastrull. Tillsätt apelsin - och citronsaft och koka på svag värme tills det tjocknar till den konsistens du vill ha. Häll upp på varma, rena burkar och tillslut genast. Förvara burkarna kallt.
    4. Tips! Vill du vara säker på en fast marmelad använder du syltsocker eller hälften av detta och resten vanligt strösocker. Marmeladen blir också mer hållbar med syltsocker eftersom det innehåller ett konserveringsmedel. Du kan också riva morötterna fint, om du vill ha en annan konsistens på marmeladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lillawe 27 oktober 2009

    Marmeladen blev jättegod, dessutom blev det mycket marmelad! Ska skära aprikosen nästa gång i ännu mindre bitar.

    sikaal 4 mars 2011

    Lätt att göra, blev jättefin, mycket marmelad för "pengarna"! ;-D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben