Aprikoser i rödvin
Serverar:
25 portioner
Friskt och fruktigt god dessert.
Ingredienser
1 flaska medelfylligt rödvin, 75 cl
1 ½ dl farinsocker
3 vaniljstänger
6 burkar aprikoser, à 420 g
1 liter crème fraiche
1 dl florsocker
Instruktioner
Koka vin, farinsocker och urskrapade vaniljstänger i en kastrull under lock ca 10 min.
Låt aprikoserna rinna av. Lägg dem i en skål. Häll den varma vinlagen över aprikoserna. Låt kallna.
Smaksätt crème fraiche med florsocker och servera till.
Liknande recept
Aromsmör Rödvin
6-8
Aprikos och timjanfylld kycklingfilé med fetaostpotatis
5
4
3
Chutney av äpplen och aprikoser
4
1 h 30 min
2
Torkade aprikoser doppade i choklad
10 h 20 min
Glöggkokta aprikoser med västerbottensost
4.3
25
3
Bovetelimpa med aprikoser och frön
4.2
1
5
Kanel- och kardemummakaka med äpple och aprikos
4
1
Chokladdoppade aprikoser
Mörkt bröd med aprikoser
6 h
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!