Arabisk kryddkaka

Denna kaka blir riktigt festlig då den garneras med smält choklad, hackad mandel m. m.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 3 3/4 dl socker
  • 3 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 dl hackad mandel
  • 3/4 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • Garnering
  • Smält hushållschoklad eller vit choklad
  • Hackad mandel eller
  • Hasselnötter/nonpareller
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Blanda ihop vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, hackad mandel, salt, kanel, kakao och vaniljsockret och rör ner det växelvis med mjölken.
    2. Grädda kakan i 200 grader eller sänk ungstemperaturen till 180 grader om du gräddar i varmluftsugn. Grädda kakan i ca 1 timme.
    3. Smält chokladen i vattenbad eller i microugn och häll den över den avsvalnade kakan. Garnera med hackade nötter, mandel eller nonpareller innan chokladen stelnar.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20
    2

    Kommentarer (1)

    solvik207 13 oktober 2010

    Den var en riktig hit! Kommer att vara en kaka jag gör flera gånger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben