Aubergine- och bulgurbollar med tomatsås

Serverar: 4 portioner

Läckra och smakrika bollar med hetta. Använd hirs istället för bulgur samt glutenfri spaghetti om du vill göra denna rätt glutenfri.

Ingredienser

  • Aubergine- och bulgurbollar
  • 1 aubergine, ca 300 g
  • 2 dl bulgur, gärna fullkorn
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk harissa
  • 1 dl majsmjöl
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 burkar krossade tomater, à 400 g
  • 2 msk harissa
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • 400 g spaghetti
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Tärna auberginen och lägg på en plåt. Ringla över lite olivolja och rosta i ugnen i ca 20 minuter. Den ska få färg och mjukna. Ta ut och låt svalna. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
    3. Hacka lök och vitlök och bryn lätt i lite olja. Löken ska mjukna utan att få färg. Häll ner rostad aubergine och bulgur i en matberedare. Mixa hyfsat slätt. Skrapa ner i en skål. Blanda ner brynt lök, harissa, majsmjöl, salt och svartpeppar. Forma smeten till bollar och stek dem gyllenbruna i olja.
    4. Tomatsås: Hacka löken och vitlöksklyftorna fint. Fräs mjuk i lite olivolja. Tillsätt de krossade tomaterna och harissan. Koka upp och låt sjuda i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    5. Koka pastan i lättsaltat vatten.
    6. Servera pastan tillsammans med aubergine- och bulgurbollarna samt tomatsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben