Auberginegratäng med köttfärs

Serverar: 4 portioner

En god gratäng som går snabbt att göra och sköter sig själv i ugnen. Den som inte vill äta köttfärs kan ta qournfärs.

Ingredienser

  • 1 stor aubergine
  • Olivolja till stekning
  • 400 g nötfärs
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • 4-5 kokta potatisar
  • 2 dl riven parmesanost
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skiva auberginen i 5 mm tjocka skivor och lägg ut dem på arbetsbänken. Salta lite lätt på bägge sidor. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs färsen tills den har fått fin färg. Tillsätt tomatkrosset och tomatpurén. Skala och pressa i vitlöken. Låt koka ihop, salta och peppra.
    3. Torka av auberginen med hushållspapper och stek skivorna gyllenbruna i olivolja. Skiva potatisen. Varva aubergine, skivad potatis och köttfärs i en eldfast form. Strö över osten och ställ in gratängen i ugnen i ca 30 minuter.
    4. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mammamuu1 17 mars 2010

    Hej! Hittade receptet jag såg i tidningen! Kram o lycka tii! Puss....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben