Auberginegryta med fänkål och rostade kikärter
Auberginen kokas in med massa smak: timjan, vitlök, fänkål och äpple. De rostade kikärterna höjer grytan ännu en nivå!
Ingredienser
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 aubergine
1 fänkål
½ dl smör/olivolja
2 kvistar timjan
1 dl koncentrerad äppeljuice, JO äpple
4 dl vatten
2 msk japansk soja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Rostade kikärter
400 g kikärter på burk
1 tsk rökt paprikapulver
½ tsk salt
Arla smör- & rapsolja spray
Servering
1 dl crème fraiche
Eventuellt kokt råris
Garnering
Timjanblad
Instruktioner
- Börja med kikärterna. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj kikärterna och låt rinna av. Häll dem på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt paprikapulver och salt. Spraya över smör-&rapsolja. Tillaga i ugnen i ca 20 minuter. Öppna ugnen och vänd kikärterna en gång under tiden.
- Skala och skiva lök och vitlök. Skär auberginen i stora bitar. Klyfta fänkålen. Bryn auberginen runt om i det mesta av smör/olivolja i en gryta, ta upp och lägg åt sidan. Fräs lök, vitlök, fänkål och timjan i resten av smör/olivoljan i grytan ca 2 minuter. Tillsätt aubergine, äppeljuice, vatten, soja, salt och peppar. Låt koka på svag värme i ca 20 minuter.
- Toppa grytan med timjanblad och servera med en klick crème fraiche och eventuellt kokt råris.
Liknande recept
Kommentarer (0)