Auberginegryta med fänkål och rostade kikärter

Serverar: 4 portioner

Auberginen kokas in med massa smak: timjan, vitlök, fänkål och äpple. De rostade kikärterna höjer grytan ännu en nivå!

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 aubergine
  • 1 fänkål
  • ½ dl smör/olivolja
  • 2 kvistar timjan
  • 1 dl koncentrerad äppeljuice, JO äpple
  • 4 dl vatten
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Rostade kikärter
  • 400 g kikärter på burk
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • ½ tsk salt
  • Arla smör- & rapsolja spray
  • Servering
  • 1 dl crème fraiche
  • Eventuellt kokt råris
  • Garnering
  • Timjanblad
  • Instruktioner

    1. Börja med kikärterna. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj kikärterna och låt rinna av. Häll dem på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt paprikapulver och salt. Spraya över smör-&rapsolja. Tillaga i ugnen i ca 20 minuter. Öppna ugnen och vänd kikärterna en gång under tiden.
    2. Skala och skiva lök och vitlök. Skär auberginen i stora bitar. Klyfta fänkålen. Bryn auberginen runt om i det mesta av smör/olivolja i en gryta, ta upp och lägg åt sidan. Fräs lök, vitlök, fänkål och timjan i resten av smör/olivoljan i grytan ca 2 minuter. Tillsätt aubergine, äppeljuice, vatten, soja, salt och peppar. Låt koka på svag värme i ca 20 minuter.
    3. Toppa grytan med timjanblad och servera med en klick crème fraiche och eventuellt kokt råris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben