Auberginerullar med tomatsås

Serverar: 4 portioner

Fyllda auberginerullar med halloumiost, soltorkade tomater och basilika i mustig god tomatsås.

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • ½ dl olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 250 g halloumiost
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 dl färskriven hård chévreost
  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 400 g hela tomater på burk
  • 1 msk ajvar relish eller tomatpuré
  • 1 tsk torkad basilika
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva auberginerna på längden i ½ cm tunna skivor. Hetta upp en grillpanna med olivolja. Stek aubergineskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka, strö över salt och svartpeppar. Lägg upp på ett fat.
    2. Skär halloumiosten i bitar och lägg en bit på varje aubergineskiva. Hacka de soltorkade tomaterna och fördela över halloumin. Strö några basilikablad på varje skiva och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnsfast form.
    3. Skala och hacka lök och vitlök fint. Hetta upp en kastrull med lite olivolja, bryn lök och vitlök några minuter. Tillsätt hela tomater, ajvar relish samt torkad basilika och låt koka ca 10 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
    4. Häll tomatsåsen över auberginerullarna och strö över chévreost. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben