Aunt Sallys blåbärspaj

Serverar: 8-10 portioner

Detta är en paj som jag alltid lyckas med och den är så god

Ingredienser

  • Mördeg
  • 300 g tärnat kallt smör
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 dl florsocker
  • 2 st ekologiska ägg
  • 1 msk kallt vatten (om det behövs)
  • Fyllning
  • 500 g frysta blåbär (två paket)
  • 2 st citroner, rivet skal av
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl potatismjöl
  • Pensling
  • 1 st ägg
  • 1 msk mjölk
  • Råsocker
  • Instruktioner

    1. Mördeg: Nyp ihop tärnat kallt smör med vetemjöl och florsocker. Tillsätt äggen och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte. Tillsätt vatten vid behov. Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.
    2. Fyllning: Sätt ugnen på 175 grader. Klä ett pajskal med cirka 2/3 av mördegen. Rör ihop de djupfrysta blåbären. Tillsätt socker, potatismjöl och citronskal och fyll pajskalet, se till att blandningen fördelas jämt över pajskalet.
    3. Kavla ut resten av degen till en avlång platta och skär ut 7 stycken 1 ½ cm breda remsor och lägg remsorna som ett rutmönster över bärfyllningen.
    4. Vispa upp ägget med mjölken och pensla remsorna. Strö råsocker över.
    5. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 35-40 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben