Australiska havrekakor

Serverar: 28 portioner

Tid: 20 minuter

Lätta att göra och goda. Om inte rätt sorts socker eller sirap finns hemma kan du byta ut dem mot nägon annan sort, t ex eller mörkt muscovadosocker och mörk sirap.

Ingredienser

  • 2.25 dl vetemjöl
  • 1½ dl havregryn
  • 1½ dl kokosflingor
  • 1½ dl brun farin
  • 100 g smör elller margarin
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk vatten
  • ½ tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda vetemjöl, havregryn, kokosflingor och brun farin i en bunke. Det går bra att använda en sked, man behöver inte ta fram någon degblandare. Smält smör eller margarin i en kastrull. Tillsätt matfettet och sirap till de torra ingredienserna i bunken. Rör om.
    3. Blanda vatten och bakpulver i ett glas och tillsätt blandningen till smeten. Arbeta snabbt ihop allting. Klicka ut till valnötsstora kulor på två bakpappersklädda plåtar med hjälp av två matskedar. Grädda kakorna i 10-12 min och låt svalna på plåtarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben