Avocadosallad med bacon och gorgonzola

Serverar: 4 portioner

Smakar bra som förrätt när du har fisk som varmrätt.

Ingredienser

  • 3-4 mogna avocador
  • 6-8 skivor bacon
  • Ca 100 g mild gorgonzola eller annan grönmögelost
  • 3-4 knapp hårdkokta ägg
  • Sallad, röd och grön
  • Dressing
  • 4 msk olja
  • 2 msk dragonvinäger
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk ljus Dijonsenap
  • lite italiensk salladskrydda eller örtsalt
  • Instruktioner

    1. Blanda till dressingen och stek bacon sprött och knaprigt i torr panna.
    2. Bottna med strimlad sallad och lägg på skivor av skalad, delad och urkärnad avocado. Smula över ost, lägg på ägg i halvor eller klyftor samt bitar av bacon. Slutligen skeda över med dressing.
    3. Tillägg till receptet, lite räkor på varje portion smakar utmärkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben