Avokado- och apelsinsallad

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Den här rätten passar även veganer. Sötsyrliga apelsiner, len avokado, frisk salladslök, krispiga salladsblad och en kryddig aromatisk dressing ger en härlig smakupplevelse!

Ingredienser

  • 2 salladslökar
  • ½ kruka färsk koriander
  • 4 lime
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk mald koriander
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk senapspulver
  • 1 krm chilipulver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 4 blodapelsiner
  • 2 avokado
  • 70 g salladsmix
  • Salt
  • Instruktioner

    Finhacka salladslök och färsk koriander (1-2 tsk). Skölj och riv skalet från 4 limefrukter. Blanda skalet med saften från 2 limefrukter (ca 3 msk), spiskummin, mald koriander, paprikapulver, senapspulver, chilipulver, pressad vitlök, olivolja och 1 tsk salt i en liten bunke. Tillsätt salladslöken och den färska koriandern. Skala och filéa apelsin så att du får ut hinnfria klyftor. Halvera, kärna ur och skär avokado i fina klyftor. Skölj sallad och fördela bladen på sex tallrikar. Lägg avokadon och apelsinen ovanpå och ringla över dressingen med löken och koriandern.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben