Serverar: 6 portioner
Tid: 30 minuter
Den här rätten passar även veganer. Sötsyrliga apelsiner, len avokado, frisk salladslök, krispiga salladsblad och en kryddig aromatisk dressing ger en härlig smakupplevelse!
Finhacka salladslök och färsk koriander (1-2 tsk). Skölj och riv skalet från 4 limefrukter. Blanda skalet med saften från 2 limefrukter (ca 3 msk), spiskummin, mald koriander, paprikapulver, senapspulver, chilipulver, pressad vitlök, olivolja och 1 tsk salt i en liten bunke. Tillsätt salladslöken och den färska koriandern. Skala och filéa apelsin så att du får ut hinnfria klyftor. Halvera, kärna ur och skär avokado i fina klyftor. Skölj sallad och fördela bladen på sex tallrikar. Lägg avokadon och apelsinen ovanpå och ringla över dressingen med löken och koriandern.