Avokado- och jordgubbssallad

Serverar: 4 portioner

En läcker sallad!

Ingredienser

  • 0,5 isbergssallat
  • 0,5 lollo rosso
  • 1 kruka rucola
  • några salladslökar
  • 0,5 liter jordgubbar
  • 2 avokador
  • Bladpersilja
  • 1 pkt bacon, knaperstekt
  • Ca 2 dl brödkrutonger
  • Vitlöksdressing
  • 2 msk vinäger
  • 4 msk olivolja
  • 1-2 msk vatten
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • Grovmalen svartpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Blanda samman vitlöksdressingen.
    2. Skölj, ansa och bryt sallaten i bitar. Skölj, ansa och strimla salladslöken. Skölj, snoppa och dela jordgubbarna. Dela avokadofrukterna, gröp ur fruktköttet och skär det i bitar.
    3. Blanda sallat, salladslök, jordgubbar och avokado. Lägg en bädd av salladen direkt på tallrikar. Ringla över dressingen. Toppa med bladpersilja, knaperstekt bacon och brödkrutonger.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben