Jordgubbssallad med citron- och vaniljgrädde

Serverar: 4 portioner

Denna goda efterrätt kan du göra i förväg, den bör dock göras samma dag du ska servera den.

Ingredienser

  • 2 l jordgubbar
  • 1 citron
  • 1 msk socker
  • 1 msk finskuren färsk mynta
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Snoppa och skiva jordgubbarna.
    2. Riv citronskalet, pressa ur saften ur citronen.
    3. Blanda jordgubbar, citronsaft, socker och färsk mynta.
    4. Vispa grädden med vaniljsockret. Dekorera med citronskal.
    5. För att få längre bitar citronskal till garnering, använd potatisskalare och strimla sedan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben