Apelsinsallad

Serverar: 4 portioner

När apelsinerna är billiga är den här fruktsalladen en av de bästa efterrätter man kan få. Man kan ju unna sig den lite exklusiva smaksättningen när man spar in på slantarna för frukten. Välj den vackraste glasskålen till en fruktsallad. Den är värd en elegant presentation.

Ingredienser

  • 6 stora saftiga apelsiner
  • 1 dl russin
  • 50-100 g marsipan
  • Till lag
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl vitt vin eller sherry
  • 2 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Koka upp lagen med russinen i och låt den kallna.
    2. Skala och skär apelsinerna i skivor. Lägg dem i en salladsskål och häll vinlagen med russinen över.
    3. Ställ salladen kallt ca 30 min och rör om i den dessemellan.
    4. Riv marsipanen på rivjärn direkt över salladen till serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben