Apelsinsallad

Serverar: 4 portioner

Fräsch och frisk i smaken, en riktig god apelsinsallad.

Ingredienser

  • 4 apelsiner
  • 2 kiwifrukter
  • 2 bananer
  • Ca 100 g vindruvor
  • 1/2 dl sesamfrön
  • Lag
  • Pressad saft av 2 apelsiner
  • Ev 1 msk apelsinlikör
  • Florsocker efter smak
  • Servering
  • Lättvispad grädde smaksatt med lite valfri likör
  • Instruktioner

    1. Pressa saften ur 2 apelsiner. Smaksätt den med likör och florsocker. Rör så att sockret löser sig.
    2. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de får lite färg.
    3. Skala apelsinerna och dela dem i hinnfria klyftor. Skala och skiva kiwifrukt och bananer. Halvera druvorna och ta bort kärnorna.
    4. Lägg frukten i en skål och häll över apelsinlagen. Ställ det kallt en stund.
    5. Strö över sesamfröna strax före salladen ska serveras. Bjud lättvispad grädd eventuellt smaksatt med lite likör till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben