Het apelsinsallad

Serverar: 4 portioner

Sätter en helt underbar piff på glassen!

Ingredienser

  • 1 röd chilifrukt, delad på längden och urkärnad
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 bit färsk ingefära, riven
  • 3 stora eller 6 mindre apelsiner
  • gärna med 1 blodapelsin bland frukterna
  • skalade, urkärnade och skurna i fina klyftor
  • 1/2 kruka mynta
  • Servering
  • 1/2 liter vaniljglass
  • Instruktioner

    Koka ner chilin med socker och vatten tills hälften återstår. Låt svalna med chilin kvar i en timme eller två. Plocka därefter upp den röda frukten och finhacka den. Smaka av spadet med ingefära. Varva apelsin med mynta och häll över dressingen. Servera till glassen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben