Avokadokyckling med bacon

Serverar: 4 portioner

En härlig kycklinggryta som uppskattas av de flesta.

Ingredienser

  • 1 färsk kyckling på ca 1,3 kg
  • 75 g bacon, ungefär ½ paket
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 avokado
  • Hackad persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Strimla baconet och fräs i het panna, lägg på ett hushållspapper. Dela kycklingen i 8 delar och bryn runt om. Salta och peppra och smula i timjan och buljongtärning. Efterstek kycklingen i vinet och hälften av vattnet, 30-40 minuter under lock.
    2. Ta upp kycklingen. Vispa ner grädden och mjölet utrört i resten av vattnet. Låt såsen koka några minuter.
    3. Dela avokadon, skär i skivor och lägg ner i såsen. Lägg i kycklingbitarna, strö över baconstrimlor och garnera med persilja. Servera med pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben