Avokadopasta med solrosfröfalafel

Serverar: 4 portioner

Avokado gör den här pastasalladen härligt krämig utan onödig majonnäs eller liknande. Falafeln har fått en extra nötig och god smak i form av solrosfrön och sesamfrön. Mums! Laktosfri, glutenfri och äggfri.

Ingredienser

  • Avokadopasta
  • Pasta för 4 personer, t ex penne, makaroner eller farfalle, eventuellt glutenfri
  • 2 avokador
  • 1 dl yoghurt, t ex sojayoghurt
  • ½ citron, saften
  • 1 morot
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 dl majskorn
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Solrosfröfalafel
  • 2 burkar kikärter, á 400 g, ca 6 dl kokta
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 msk majsstärkelse
  • 3 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk torkad koriander
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ citron, saften
  • 1 msk finhackad persilja, fryst går bra
  • 1 dl sesamfrön
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Avokadopasta: Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Skölj i kallt vatten så att den svalnar helt. Ringla över lite olivolja så att den inte klibbar ihop. Gröp ur avokadorna och lägg ner i en skål. Mosa sönder med en gaffel tillsammans med yoghurten och citronsaften. Blanda med pastan. Riv moroten och halvera tomaterna. Blanda ner i pastan tillsammans med majskornen, salt och svartpeppar.
    2. Solrosfröfalafel: Häll av spadet från kikärterna och skölj i vatten. Låt rinna av. Mixa solrosfröna i en matberedare till ett fint pulver. Häll ner kikärterna och fortsätt mixa. Häll över allt i en skål och blanda ner majsstärkelse, spiskummin, paprikapulver, torkad koriander, pressad vitlöksklyfta, citronsaft, finhackad persilja, salt och svartpeppar. Häll ut sesamfröna på en tallrik. Forma små biffar eller bollar av kikärtssmeten och vänd dem i sesamfröna. Stek gyllenbruna i lite olja.
    3. Servera solrosfröfalafeln tillsammans med avokadopastan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben