Avokado gör den här pastasalladen härligt krämig utan onödig majonnäs eller liknande. Falafeln har fått en extra nötig och god smak i form av solrosfrön och sesamfrön. Mums!
Laktosfri, glutenfri och äggfri.
Ingredienser
Avokadopasta
Pasta för 4 personer, t ex penne, makaroner eller farfalle, eventuellt glutenfri
2 avokador
1 dl yoghurt, t ex sojayoghurt
½ citron, saften
1 morot
250 g körsbärstomater
2 dl majskorn
Salt
Svartpeppar
Solrosfröfalafel
2 burkar kikärter, á 400 g, ca 6 dl kokta
1 dl solrosfrön
2 msk majsstärkelse
3 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
½ tsk torkad koriander
1 vitlöksklyfta
½ citron, saften
1 msk finhackad persilja, fryst går bra
1 dl sesamfrön
Salt
Svartpeppar