Lax- och avokadopasta med hemmagjord pesto

Serverar: 4 portioner

Gott och fräscht!

Ingredienser

  • 4 port fullkornspasta, gärna Linguine
  • 1 paket kallrökt lax, skivad
  • 3 st avocado(s)
  • Pesto
  • 2 påse pinjenötter
  • 2 kruka(or) basilika
  • 2 st vitlöksklyfta(or), krossade
  • 2 dl olivolja, ca
  • 2 dl parmesanost, riven, minst
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningarna.
    2. Skala och skiva avocado i fina skivor.
    3. Blanda samman ingredienserna till peston i en matberedare eller använd mixerstaven.
    4. Rosta lite pinjenötterna i en varm panna utan fett, om man vill ha till dekoration. Får inte brännas.
    5. Lägg upp pastan på ett fat, strimla över laxen och avokadon. Droppa över peston efter smak och rör om. Blir det pesto över går den att spara i en burk med lock i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben