Räk- och avokadopasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Krämig, god och snabblagad pastarätt

Ingredienser

  • 250 g pasta (penne, skruvar eller liknande)
  • 500 g skalade räkor (ca 1 kg med skal)
  • 2 avokado
  • 1 msk smör
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl vatten
  • 1 msk hummerfond eller 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk vetemjöl
  • Pressad citron efter smak
  • Ca 1 krm cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skär avokadon i lagom bitar, lägg åt sidan. Skala och pressa vitlöken. Smält smöret i en stekpanna, tillsätt vitlöken, låt fräsa någon minut. Strö över vetemjöl, tillsätt vatten och fond, blanda samman, låt småkoka några minuter.
    3. Blanda i creme fraiche, koka ytterligare någon minut. Smaka av såsen med citron och cayennepeppar.
    4. Tillsätt skalade räkor och avokado, låt allt bli genomvarmt. Såsen bör ej koka mer nu, då räkorna kan bli sega.
    5. Blanda den kokta pastan med såsen. Servera med en god grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben