Avokadotartar med gravlax

Serverar: 2 portioner

Tid: 5 minuter

Härlig förrätt om du har en mogen avocado liggande.

Ingredienser

  • 1 avocado, 1/2 avocado per person
  • 100 g gravlax, i bit eller skivad
  • 2 lime
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela avocadon mittöver på längden. Peta ur kärnan och eventuella kärnrester. Dra av skalet. Skär upp den i småbitar. Krama omedelbart lime över, annars blir den missfärgad snabbt. Peppra med nymalen svartpeppar från kvarn.
    2. Ta en bit gravlax från din hemgravade gravlax (eller köpta) och skär upp i små bitar. Fyll en liten rund skål med avodado och lax. Tryck till lite så det håller ihop när du vänder upp den på en tallrik. Servera med en limeklyfta.
    3. Det svåra med denna rätt är att få tag i en mogen och krämig avocado. Jag köper dem lite hårda, och så får de ligga en dag eller flera tills de börjar mjukna. Väntar du för länge, så är den svart och oätlig! Men en perfekt mogen avocado är nog bland det godaste som finns, så det är värt mödan och pengarna att experimentera tills du får en känsla för mognaden.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lengelen 7 oktober 2008

    Mmm, så gott! Det är sant, en mogen avocado är himmelsk.

    kristinahedberg 19 oktober 2008

    En utmärkt liten rätt. Jättelättatt göra och härligt god med smak av lime. Våra plötsliga lunchgäster blev både överraskade och förtjusta

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben