Gravlax med pepparrotssås

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 20 minuter

Den annars så snälla gravlaxsåsen - här med klös i. Mums!

Ingredienser

  • 1,5 kg laxfilé med skinn (fryst i minst 2 dygn, tinad)
  • 1 dl salt
  • 1 dl socker
  • 1 msk grovkrossad svartpeppar
  • Sås
  • 1 dl gravlaxsås
  • 2 dl lättcrème fraiche
  • 3-4 msk färskriven pepparrot
  • 3 msk grovhackad dill
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela laxen i 2 bitar och lägg den med skinnet ner.
    2. Blanda salt, socker och peppar. Häll blandningen över laxen. Droppa över lite vatten och gnid in blandningen.
    3. Lägg ihop laxbitarna med köttsidorna mot varandra. Lägg i dubbla plastpåsar och knyt ihop. Låt ligga i kylen i ca 2 dygn. Vänd påsen några gånger.
    4. Blanda gravlaxsås och lättcrème fraiche med hälften av pepparroten och dillen. Låt den stå i kylen ca 1 timme.
    5. Skär laxen i skivor och lägg upp på ett fat. Garnera med resten av dillen och pepparroten. Ta några tag med svartpepparkvarnen. Servera med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben