Frukostkorv med pepparrotssås

Serverar: 4 portioner

Att koka perfekta frukostkorvar är en konst. Även om man säger “koka” korv, så får den inte koka, då spricker skinnet. Servera frukostkorven med pepparrotssås och kokt potatis. Klassisk svensk husmanskost som är så god...

Ingredienser

  • Pepparrotssås
  • 100 g smör
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 liter blandat mjölk och korvspad från korvkoket
  • Malen vitpeppar
  • Salt
  • Pepparrot efter egen styrka och smak
  • Kokt frukostkorv
  • 4 frukostkorvar
  • Vatten, så att det täcker korvarna
  • 1 lagerblad
  • 3 vitpepparkorn
  • 3 kryddpepparkorn
  • Instruktioner

    1. Kokt Frukostkorv: Koka upp vattnet med lagerbladet och pepparkornen. Lägg i korven. Låt korven sjuda på svag värme utan lock i 5 minuter.
    2. Stäng av plattan och lägg på locket. Låt korven stå och värmeutjämna i 5-10 minuter före servering.
    3. Sås: Smält smöret i en kastrull. Blanda ner vetemjölet och vispa det till en jämn redning.
    4. Späd med mjölken och korvspadet. Vispa hela tiden. Koka upp såsen och låt den koka minst 5 minuter. Krydda såsen salt och peppar. Pepparrot tar var och en efter styrka och smak i sin sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben