Panerad torsk med pepparrotssås och spenat

Serverar: 4 portioner

Försök att få tag på stora och fina filéer!

Ingredienser

  • 4 torskfiléer (à ca 150g)
  • 1 ägg
  • 3/4 dl ströbröd
  • 1 krm peppar
  • 2 msk smör eller magarin (+ 2 msk olja)
  • Pepparrotssås
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl hönsbuljong
  • 3 dl grädde eller mjölk
  • 2 msk sherryvinäger eller vitvinsvinäger
  • 3 msk pepparrot (2-3 msk, riven)
  • 1 pkt bladspenat (fryst 250g)
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • Instruktioner

    Doppa fisken i uppvispat ägg och vänd den i ströbrödet. Låt paneringen torka några min innan fisken stekes. Smält matfettet till såsen i en kastrull och rör ner vetemjölet. Tillsätt hönsbuljongen, grädden eller mjölken, vinägern och den rivna pepparroten. Låt såsen sjuda ca 5 min. Krama ur den tinade spenaten. Skala och finhacka löken. Fräs löken och spenaten i matfettet i en kastrull. Stek fisken vackert gyllenbrun i matfettet och oljan i en stekpanna. Servera torskfiléerna med pepparrotssåsen, spenaten, kokt potatis och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben