Gräddstuvad purjopotatis

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Gjorde denna blandning ikväll till gravlaxen. Resultatet blev över alla förväntningar. Ingen smalmat men ack så god!

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 250 g purjolök
  • 2 msk smör
  • ½ citron (saften)
  • 3-4 dl vispgrädde
  • ½ dl dill
  • 2 tsk salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Skala potatisen och skär den i 2-3 centimeters kuber. Skär purjon i 1 centimeters skivor. Fräs smöret i en kastrull och rör ned potatisen, salta och peppra. Pressa i citronsaften och tillsätt grädde så det knappt och jämnt täcker. Koka upp och låt koka på mycket svag värme i 10 minuter, rör då och då om mot botten. Tillsätt purjolöken och koka vidare i 10-15 minuter. Smaka av om det behövs mer salt eller peppar. Rör sist ner finklippt dill och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben