Gräddstuvad vitkålskyckling - allt i ett

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar

En rätt som uppfanns för att passa barn som har problem att själva skära köttet. Blev mycket älskat av barnen, men också av deras föräldrar. Blir något kvar så går det utmärkt att frysa till lunchlådor. Det kokspad som blir kvar är en perfekt buljong till såser och soppor.

Ingredienser

  • 1000-1200 g kyckling
  • ½ vitkål (500-700 g)
  • 4-5 morötter (300-400 g)
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 l vatten
  • 10-12 vitpepparkorn
  • 3-4 kryddnejlikor
  • 1 lagerblad
  • 2 msk smör
  • 6 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 1-2 msk persilja (finhackad)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Häll vattnet i en stor kastrull och tillsätt 3-4 tsk salt. Skala och klyfta gul lök och skiva 1 av morötterna, skala och krossa vitlöken, skär i bitar. Lägg det skurna och vitpepparkorn, kryddnejlikor och lagerblad i kastrullen. Koka upp och låt koka under lock minst 15 minuter. Lägg i kycklingen med bröstet neråt, koka upp och låt småkoka under lock i 50 minuter. Medan kycklingen kokar skär ni vitkålen i småbitar och grovriver resten av morötterna. Lyft upp kycklingen och lägg på en skärbräda för att svalna av lite. Sila och spar kokspadet. Rensa rent kycklingköttet från skinn och ben, skär köttet i småbitar. Häll 6-7 dl av kokspadet i en kastrull och koka upp, lägg i vitkål och morötter. Låt koka ca 10 minuter och häll bort det kokspadet. Vispa ihop vetemjölet med lite kall mjölk i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken, smör och grädde. Koka upp under omrörning och låt småkoka i 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner vitkål och kyckling och låt koka upp igen så allt blir genomvarmt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben