Gräddstuvad renskav med Svamp & rårörda lingon med mandelpotatismos

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Är så gott.

Ingredienser

  • 500 gr fryst renskav från bog eller stek
  • 3 msk smör
  • 1 lök
  • 1 dl torkad svamp, svart trumpet, trattkantarell eller karljohan
  • 2 enbär
  • 2 lagerblad
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 2 dl grädde
  • 1 msk svart vinbärsgelé
  • Salt
  • Peppar
  • 600 gr potatis, mandel
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl grädde
  • 4 msk smör
  • 1 dl västerbottenost eller cheddar
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg den torkade svampen i vatten. Ta köttet ur frysen och låt det tina något. Det skall vara frusit när det skärs upp. Använd en kort kniv, typ morakniv, och skär köttet i tunna skivor. Det går även köpa fryst färdigtskuren renskav. Låt den i så fall tina något innan det steks.
    2. Värm smör i en stekpanna och bryn köttet. Salta och peppra och tillsätt enbär, lagerblad och hackad färsk timjan.
    3. Fräs svampen i lite smör tillsamans med löken och blanda med köttet. Tillsätt grädde och sjud i 20-30 minuter på låg värme. Smaka av med lite svart vinbärsgele, salt och peppar.
    4. Skal potatisen och koka den i saltat vatten tills den är mjuk. Det tar ungefär 20 minuter.
    5. Pressa potatisen med potatispress eller använd en potatisstamp.
    6. Tillsätt varm mjölk,grädde,smör och ost och rör tills moset är fluffigt.
    7. Smaka av med salt och peppar.
    8. Klart att servera med rårörda lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    moncraft 30 september 2012

    Jättegott! Perfekt att bjuda på!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben