Fläskfilé med gräddstuvad palsternacka

Serverar: 4 portioner

Helstekt fläskfilé med gräddstuvad palsternacka. En jättegod kombination

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • 500 g palsternacka
  • 2 1/2 dl tunn grädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1/2 krm paprikapulver
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • 1 knippa persilja
  • 1 msk smör , margarin eller matolja
  • Instruktioner

    1. Tag bort ev senor från köttet. Skala palsternackan och skär den i knappt centimeterstora tärningar.
    2. Lägg dem i en kastrull och tillsätt grädde, salt, peppar och paprikapulver. Sjud palsternackan över svag värme, ca 6-8 minuter, så att den blir mjuk men inte mosig.
    3. Rör ut vetemjölet i vatten och hacka persiljan grovt. Blanda redningen och persiljan med palsternackan, låt koka under omrörning och sjuda ca 3 min.
    4. Stek fläskfilén i brynt matfett till fin färg, tills den är genomstekt, ca 15 minuter. Salta och peppra. Servera med den stuvade palsternackan och råstekt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben