Gräddstuvad souvasskav

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 2 persiljerötter
  • 4 lagerblad
  • 1/2 msk enbär
  • 3 kvistar färsk timjan
  • 3 dl shiitakesvamp
  • 1 gul lök (skivad)
  • 500 g suovasskav
  • 4 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • smör till stekning
  • Instruktioner

    Dela ner rotfrukterna i lagom bitar och stek i smöret. På med svampen och kryddorna. Lägg i suovasskavet och löken. Stek tills köttet är genomstekt, i med grädden. Koka tills det blir krämig konsistens. Salta och peppra.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Aspholme 27 november 2007

    Souvas är felskrivet, det Stavas Suovas! Med all respekt för Samerna, så stava rätt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben