Avokadowrap med feta, kikärter och tahinidressing

Serverar: 4 portioner

Fräscha, enkla och mättande vegetariska wraps där dressingen är pricken över i:et.

Ingredienser

  • 8 mjuka tortillabröd, 340 g
  • 1 fetaost, 150 g
  • 3 mogna avokador
  • 1 burk kikärter, ca 400 g
  • 1½ tsk färskpressad citronjuice
  • 1 liten rödlök
  • 2 tomater
  • 1 dl urkärnade kalamataoliver
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Dressing
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 4 msk olivolja
  • Ca 1 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Slå in bröden i aluminiumfolie och lägg på ett galler i ugnen så de blir varma medan fyllningen görs.
    3. Skär fetaosten i tärningar. Dela och gröp ur avokadon. Skär avokadoköttet i tärningar. Häll av och skölj kikärterna.
    4. Blanda försiktigt avokado, kikärter och fetatärningar med citronjuice och 1 msk olja. Krydda med 1 krm peppar. Skala och halvera löken, skär den och tomaterna i skivor.
    5. Dressing: Rör ihop tahini, citronjuice och 1 krm salt. Tillsätt lite olja i taget under omrörning. Späd med vatten till en lagom konsistens.
    6. Ta ut bröden och fördela avokadoblandningen på mitten av varje bröd. Toppa med lök, oliver och tomat. Ringla över tahinidressingen.
    7. Vik in botten på tortillan, rulla ihop och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben