Pastasallad med marinerade kikärtor

Serverar: 2 portioner

Snabblagad, nyttig och billig maträtt. Perfekt att ha med i lunchlådan!

Ingredienser

  • 1 burk färdigkokta kikärtor eller 2 dl hemmakokta
  • Sallad
  • Tomater
  • Gurka
  • Rödlök
  • Fetaost
  • 2 portioner penne
  • Eventuellt färsk basilika till dekoration
  • Marinad
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 msk balsamvinäger
  • 2-3 pressade vitlöksklyftor
  • 0,5 msk basilika
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att marinera kikärtorna, detta bör helst göras dagen innan så att kikärtorna hinner ta upp smakerna ordentligt. Rör ihop marinaden i en burk med lock. Tillsätt kikärtorna och blanda ihop det hela. Låt vila i kylskåp, gärna över natten.
    2. Koka pastan.
    3. Strimla sallad, skär tomater och gurka i tärningar. Hacka rödlöken. Skär fetaosten i bitar ifall du har köpt en hel bit.
    4. Skölj pastan med kallt vatten och blanda ihop. Till sist blandar du i kikärtorna och marinaden som också fungerar som dressing.
    5. Servera med en bit gott bröd och gärna en knippe färsk basilika på toppen.

    Liknande recept

    1.5
    30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (1)

    mimmi1983 2 maj 2010

    super gott och sommrigt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben