Bacon & äggmacka

Serverar: 4 portioner

....rejäl lunchmacka...eller mellanmål...eller kvällsmacka...

Ingredienser

  • 8 skivor rågbröd, t ex Pågen Rågbröd
  • 1 sats äggsallad (se recept nedan)
  • 8 skivor bacon, stekt
  • 12 halvtorkade tomathalvor
  • 20-40 gram babyspenat
  • Äggsallad
  • 3 kokta ägg, hackade
  • 40 g majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • En kvist persilja
  • ½ rödlök, finhackad
  • Oliver gröna, hackade, efter egen smak
  • Paprikapulver, efter smak
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Äggsallad: Blanda ägg, majonnäs, senap, persilja, lök, oliver och paprika. Smaka av med salt, peppar och ev något av det ovanstående om det behövs mer smak. Ställ denna äggsallad kallt.
    2. Smörgåsar: Bred äggsalladen på de två skivorna. Lägg bacon på ena skivan och tomat på andra. Lägg spenat på tomaten och lägg på skivan med bacon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben