Bacon- och ädelostfylld squash

Serverar: 8 portioner

Squash, bacon, pecorino och ädelost blir jättegott tillsammans och dessutom mycket snyggt när man serverar i det urgröpta skalet.

Ingredienser

  • 4 st squash, ca 300 g
  • 1 st gul lök
  • 2 pkt bacon, 140 g
  • Olivolja att steka i
  • Salt
  • 1 st brödskiva
  • 100 g pecorinoost
  • 100 g ädelost eller annan grönmögelost
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • Garnering
  • Bladpersilja eller någon annan ört
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Dela squashen i halvor på längden. Gröp ur det mesta av köttet med en vanlig sked. Skär squashköttet i bitar. Hacka löken och skär baconet i bitar. Stek squash, lök och bacon i omgångar i en stekpanna. Lägg det stekta i en bunke allteftersom du stekt det. Salta.
    3. Smula brödet och riv pecorino grovt på ett rivjärn. Smula ädelosten. Blanda ner brödsmulor, pecorino, ädelost och hackad bladpersilja. Eventuellt behövs det lite salt.
    4. Fyll de urgröpta squashskalen med blandningen. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter. Garnera med örter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben