Bacon och äggpaj

Serverar: 6 portioner

Istället för bacon och ägg frukost...jag älskar ägg och bacon frukost...

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 75 g margarin
  • 1½ dl riven ost
  • 1-2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 6 ägg
  • 2½ dl mjölk
  • 10 skivor bacon
  • 0,75 dl cheddarost
  • 2 msk gräslök, hackad
  • 1 msk dill, hackad
  • 2 tsk dijonsenap
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Kavla ut pajdegen på lätt mjölat bokbord tills den är ungefär 3 mm tjock. Klä en pajform om ca 25cm med deg och jämna till kanterna. Låt stå i kylskåp i 30 minuter.
    2. Pricka botten med gaffel och klä med bakplåtspapper. Fyll pajskalet med kikärtor eller ris och grädda i 5 minuter. Ta bort ärtor/ris och papperet och grädda ytterligare 5 minuter. Med den här metoden förblir pajskalet frasigt när den fuktiga fyllningen fördelas i pajskalet.
    3. Vispa ihop ägg och mjölk i en skål. Tillsätt 4 skivor strimlad bacon, cheddarost, gräslök, dill, senap och peppar och arbeta samman.
    4. Häll blandningen i pajskalet, strö över de 6 återstående tunna baconstrimlorna och grädda i 150 grader ca 40 minuter.
    5. Servera pajen varm eller kall i bitar med en kryddstark ruccolasallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben