Bacon- och äggsallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god kvällsrätt tycker jag

Ingredienser

  • 1 stort ciabattabröd
  • 9-10 msk olivolja (extra jungfru)
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och skivad
  • 2-3 tsk havssalt el. flingsalt
  • 2-3 krm nymald svartpeppar
  • 12 skivor bacon
  • 1 pressad citron
  • 4 stora ägg, gärna ekologiska
  • 1 påse (100-150 g) blandsallad med rucola
  • Så mycket parmesanost man vill ha (på bit, riven på påse duger inte)
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Skär bort den hårda skorpan på ciabatten. Riv eller skär brödet i fingerstora bitar, lägg ut det på en plåt eller i en ugnsform, ringla över 1-2 msk olivolja och blanda med vitlöken, 1-2 tsk salt och 1-2 krm peppar. Baka i 10 min, lägg över baconet och baka i 5-8 min till.
    2. Koka äggen så att de är mellan- till hårdkokta., kyl dem snabbt i kallt vatten. Blanda citronsaften med 8 msk olivolja. Lägg salladen, brödet och baconet i en stor skål, häll på dressingen, blanda. Dela upp på 4 tallrikar. Skala äggen försiktigt, dela på dem och lägg 2-3 halvor på varje tallrik. Salta (1 krm) och peppra (1 krm) igen. Hyvla eller riv över så mycket parmesanost du vill ha.
    3. Receptet går bra att halvera med gott resultat. Ta då 2 små ciabattabröd istället för ett stort.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben