Bacon- och tomatpaj

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme

En enkel paj som man snabbt kan slänga ihop. Härligt god med en fräsch sallad till!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2½ dl grahamsmjöl
  • 75 g margarin eller smör
  • 0.75 dl naturell kesella
  • Fyllning
  • 280 g bacon
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • ½-1 rödlök, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • Ca 3 tomater, skivade
  • Ca 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen i en bunke och arbeta till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda mitt i ugnen 10 min.
    2. Klipp baconskivorna i bitar och knaperstek dem. Lägg på hushållspapper, så onödigt fett absorberas.
    3. Blanda vispgrädde, mjölk, ägg och finhackad rödlök. Tillsätt salt och peppar, blanda väl. Häll i pajformen.
    4. Fördela bacon över fyllningen och täck ytan med tomatskivorna. Toppa med riven ost. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 min, eller tills pajen fått en fin gyllene färg.
    5. Pajen går utmärkt att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mimmmibe 31 juli 2014

    en enkel, jättegod paj

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben