Fläskfilé med bacon- och chiliströssel

Serverar: 4 portioner

Bacon ger en härlig sälta och chilin lite lagom med sting.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 500 g
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Bacon- och chiliströssel
  • 1 pkt bacon, ca 150 g
  • 2 msk hackad gul lök
  • ½ - 1 hackad röd chili
  • 2 msk hackad persilja
  • Sås
  • 2 dl sky och vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Bryn fläskfilén runtom i smör till fin färg i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg den på ett ugnssäkert fat. Gör ett snitt längs hela filén som en ficka på ovansidan.
    3. Bacon- och chiliströssel: Strimla baconet. Stek det med lök och chili. Blanda ner persilja. Lägg fräset i köttfickan. Sätt in en köttermometer och stek köttet på nedersta falsen till 70°C innertemperatur. Låt köttet vila 15 min innan köttet skivas upp.
    4. Sås: Blanda sky, fond, grädde och mjöl i en kastrull. Låt koka upp och sedan sjuda 5 min. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera filén med ugnsstekta potatisklyftor, sås och lättkokt broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    JennyV 5 juli 2011

    Otroligt gott fast jag som älskar vitlök ska nog tillsätta det oxå nästa gång!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben