Bacon - och brietoast med söt sälta

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En smakfull och mycket mättande toast. Sötma och sälta visade sig vara rktigt bra lekkamrater . Under sitt täcke av mild och mjuk brie.

Ingredienser

  • 4 skivor formbröd
  • 1 gul lök
  • 200 g bacontärningar
  • 250 g brieost
  • Smör
  • Smörgåsgurka
  • Vinbärsgele
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250 grader. Lägg bacon i en torr och kall stekpanna. Värm på medelvärme, 3 av 6. Stek och rör om då och då, tills dom är lätt ljusbruna. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper och bred smör på dom. Bred vinbärsgelen på smöret. Skala och skiva löken som läggs på gelen, sprid sen bacontärningarna över. Lägg på skivor av smörgåsgurka. Skär brieosten i ca 1 centimeter tjocka skivor och lägg på toppen. Sätt in i övre delen av ugnen i ca 5 minuter, tills brien smält ner och fått lite färg på kanterna. Skrapa in det av brien som flutit ut med en stekspade mot brödet, och lägg upp på tallrikar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben