Bacon och champinjonpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Är gott till en buffé eller som vanlig middag. Den är uppskattad av alla som har blivit bjudna. Du kan byta ut mjöl till dinkelmjöl eller kombinera vetemjöl/fullkorn/dinkelmjöl i pajdegen

Ingredienser

  • 3,3 dl Vetemjöl
  • 125 g smör/margarin
  • 2 msk vatten
  • 300 g färska champinjoner
  • 150 g bacon
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl riven ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Hacka samman smör, mjöl och tillsätt vatten och knåda ihop pajdegen. Låt stå svalt en stund så att det går lättare att kavla ut pajdegen. Förgrädda den i 200 grader ca 5-10 minuter. Strimla eller klipp baconet och stek det i stekpanna - lyft ur och låt rinna av. Tärna svamp och finhacka vitlöken sedan steker du detta i fettet från baconet. Vispa samman créme fraich, mjölk, ägg, riven ost. Blanda därefter i bacon,svamp och vitlök. Krydda och smaka av. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ca 40 min på 200 grader

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben